Shareware and Freeware Software for Windows  

  HOME GAMES UTILITIES DOWNLOAD PURCHASE CONTACT  
WinDraw

Funcţii acceptate 

English

Utilitar pentru reprezentarea grafică a funcţiilor

Acest program utilitar poate reprezenta grafic funcțiile obișnuite sau parametrice, īn sisteme carteziene sau coordonate polare, și este capabil să calculeze rădăcinile, punctele de minim și maxim, precum și prima derivată și valoarea integralei funcțiilor obișnuite. Ușor de utilizat, ergonomic și cu interfață intuitivă, grafice mari sunt doar cāteva dintre caracteristicile programului, care permite oricărui utilizator, de la studenți la experți, să aibe o experiență plăcută cu acest capitol al matematicii. Mai mult decāt atāt, limba interfeței poate fi selectată dintre engleză, franceză, spaniolă și romānă, pentru moment. Cāteva exemple de test sunt livrate īmpreună cu acest utilitar și acestea pot fi găsite īn directorul Funcții.

Funcția de reprezentat poate fi introdusă īn cāmpul de jos al ferestrei programului. Aceasta folosește o sintaxă similară cu cea din Pascal, și īn formula funcției nu conteză literele mari sau mici. O funcție F de o singură variabilă, cu argumentul real x, poate include aproape toate operațiile și funcțiile matematice, și este calculată cu respectarea ordinii bine cunoscute a operațiilor. Īn cazul īn care funcția parametrică este activată, un nou cāmp pentru funcția G este afișat sub F. Ambele tipuri de funcții folosesc aceeași variabilă x pentru simplitate, indiferent de sistemul de coordonate pe care l-ați stabilit. O nouă funcție poate fi reprezentată peste cea veche (dacă nu a fost ștearsă), atunci cānd setarea de scalare automată nu este activată.

Cazul funcții simple, sistem de coordonate carteziene:

Funcția F, de o singură variabilă reală x, este calculată și afișată pe domeniul x min... x max, avānd X eşantioane īn acest interval (toată axa X - orizontală). Dacă scala automată este activată, y min și y max sunt calculate automat, şi acestea nu mai pot fi editate. Punctul curent de pe axa X este determinat de poziția mouse-lui pe orizontală īn interiorul zonei grafice, și acesta poate fi afișat ca un cerc, dacă opţiunea este activată. Coordonatele x, F (x) sunt calculate pe mișcările mouse-ului peste grafic, precum și prima derivată a funcției īn punctul curent. Pe domeniul introdus pentru x, este calculată numeric valoarea integralei și afișată īn partea dreaptă a ferestrei programului. Īn acest caz, graficul poate avea unele īmbunătățiri vizuale, ca umplere uniformă, desen din linii fine, culoare mai īnchisă pentru punctele de valori negative.

Cazul funcții simple, sistem de coordonate polare:

Cānd sunt selectate coordonate polare, argumentul x va avea Z valori īn domeniul z min ...z max, reprezentānd unghiul faţă de axa orizontală, īn radiani. Valoarea funcției pentru acest unghi dă distanța pānă la pol, și astfel aceste coordonate polare stabilesc un punct īn domeniile x min ... x max și y min ...y max.  Scala automată ajustează dimensiunea graficului la valorile minime și maxime ale funcției F. Punctul curent poate fi afișat ca un cerc de-a lungul liniei graficului și merge īnainte pe domeniul z la orice mișcare a mouse-ului. La fel ca mai sus, coordonatele x, F (x) sunt calculate și afișate pe mișcările mouse-ului peste grafic. Opţiunile Umplere grafic și Negativ mai īnchis nu sunt utilizate īn acest caz.

Orice funcție simplă, avānd graficul īn sistem cartezian sau polar, poate fi salvată / īncărcată īn / din fișier wd1. Acest tip de fișier include formula funcţiei, domeniile x, y și z, plus parametrii de afișare ( culoare, umplere, tip linii şi grosime...).

Cazul funcții parametrice, sistem de coordonate carteziene:

Un sistem de două funcții F și G, de același argument real (parametru) x, poate fi reprezentat grafic ca o curbă din valorile lor, care corespund unor puncte īn sistemul de axe XY. Pentru a simplifica lucrurile, argumentul x  va lua Z valori īn domeniul z min ... z max. Dacă scala automată este activată, domeniile grafice x și y sunt calculate automat, și deci acestea nu mai pot fi editate. Punctul curent poate fi afișat ca un cerc de-a lungul liniei graficului și merge īnainte pe domeniul z la orice mișcare a mouse-ului. Dacă se apasă Ctrl, acesta va merge īnapoi pe domeniul z. La fel ca și mai īnainte, valoarea x și coordonatele F (x), G (x) sunt calculate și afișate la mișcările mouse-ului pe grafic. Opţiunile Umplere grafic și Negativ mai īnchis nu sunt utilizate.


Cazul funcții parametrice, sistem de coordonate polare:

Acest caz este similar cu cel anterior, singura diferență este că valorile F (x), G (x) sunt acum coordonate polare pentru reprezentarea grafică. Opţiunile Umplere grafic și Negativ mai īnchis nu sunt utilizate.

Orice set de funcții parametrice, avānd graficul īn sistem cartezian sau polar, poate fi salvat / īncărcat īn / din fișier wd2. Acest tip de fișier include formulele funcţiilor, domeniile x, y și z, plus parametrii de afișare (culoare, de umplere, linii ...).

 

Reguli pentru introducerea funcțiilor

Formula funcției poate conține pānă la 9 nivele de paranteze și maximum 100 de constante. Toate funcțiile trigonometrice sunt considerate ca avānd argumentele īn radiani. Ordinea operațiilor este cea algebrică standard de la stānga la dreapta:

 • Funcții
 • Paranteze
 • Exponenți
 • Minus
 • Īnmulțire, Īmpărțire
 • Adunare, Scădere

Orice funcție poate fi īncărcată și salvată din / īn fișiere text specifice, care conțin formulele, domeniile de reprezentare grafică și ale argumentului, precum și parametrii de desenare. Programul īncearcă să  īnregistreze extensiile de fișiere  wd1 pentru funcții simple și wd2 pentru cele parametrice. Deci, atunci cānd se face clic īn Windows Explorer pe acest tip de fișiere, utilitarul WinDraw este lansat automat, iar funcția este reprezentată grafic. O altă modalitate de a deschide o funcție este prin tragerea și plasarea fişierului său peste fereastra programului. Pentru a vedea unele funcții demonstrative și grafice lor, deschideţi directorul Funcții din meniul Start și faceți clic pe orice fișier pentru ca să-l rulați.

Cānd sunt generate erori de sintaxă sau de depăşire, va apărea un mesaj de eroare care vă spune ce să faceţi īn continuare, iar textul funcției de editat va avea culoarea schimbată .

 

Setări

Primele două opțiuni ale programului configurează tipul de funcție, simplu sau parametric, și sistemul său de coordonate. Acestea sunt urmate de opțiuni grafice, care sunt auto-explicative. Pentru funcțiile simple poate fi generat un raport, dacă este activat, care conține date cum ar fi formulele, domeniile, rădăcini, puncte de maxim şi minim, valoarea integralei. Acesta este afișat īn mod automat cu programul asociat fişierelor text (Notepad, WordPad).

Limba implicită a programului WinDraw este limba engleză, dar aveți mai multe opțiuni pentru a o schimba. Vom īncerca să adăugăm şi alte limbi cāt mai curānd posibil.

 

Comenzile cu mouse-ul și tastatura

Butoanele situate lāngă domeniile de funcții sunt auto-explicative, iar de la stānga la dreapta aveți:
 • afişează funcția curentă (la fel ca Enter īn căsuţa funcției)
 • șterge toate graficele și inițializa grila
 • salvarea graficelor afișate ca fișiere imagine bitmap sau JPEG
 • funcția anterioară (ultimul zece sunt stocate)
 • mărire pe axa X, iar īn cazul īn care este apăsat Ctrl, mărire pe axa Y
 • micşorare pe axa X, iar īn cazul īn care este apăsat Ctrl, micşorare pe axa Y
 • pagina web a acestui utilitar
 • pagina de setări

Pe graficul curent afișat, comenzile mouse-ului sunt:

 • butonul din stānga vă permite să deplasaţi Graficul pe XY (acest lucru depinde de setare scală automată);
 • butonul din dreapta arată un meniu care conține aceleași comenzi ca şi butoanele de jos;
 • rotiţa mouse-ului mărește sau micşorează pe axa X; Ctrl schimba acest lucru pe axa Y;
 

Opțiuni grafice

Cadrul de afişare XY are o dimensiune flexibilă, care poate fi modificată prin redimensionarea ferestrei programului. Pornind de la 660 x 500, acesta poate fi mărit pānă la 2000 x 1300 pixeli. Desenarea poate fi făcută din linii sau puncte, cu dimensiunea normală (1 pixel) sau gros (2 pixeli), folosind o culoare selectabilă din paleta de culori. Indiferent de alte setări ale programului, axele XY și grila pot fi activate sau nu pentru afişare īn mod independent. Pentru un contrast mai mare īn timpul prezentărilor, am adăugat opțiunea de fundal alb pentru graficele afișate.

 

Limbă

Īn directorul programului se află patru fișiere text Unicode, cīte unul pentru fiecare limbă disponibilă.  Fișierul lang_eng conține meniurile din program, mesajele, titlurile īn limba engleză, iar acest lucru poate fi util pentru oricine dorește să-l traducă īntr-o altă limbă. Structura textului și numărul de linii trebuie să fie păstrate ca īn acest document, precum şi logica și semnificația unor rānduri consecutive. Mai mult decāt atāt, toate rāndurile trebuie să fie cāt mai scurte, pentru a se potrivi spațiilor din program. Nu ezitați să ni le trimiteţi pentru o posibilă includere īn următoarele versiuni. De asemenea, puteți recomanda şi traduceri alternative, mai precise, īn limbile deja incluse īn program.
 

Īnregistrare

Versiunea de īncercare disponibilă pentru descărcare are cāteva limitări:

 • maxim 100 de funcții diferite pot fi afișate

 • unele texte sunt afișate īn zona grafică și īn fișierele imagine

 • funcția PrtScr este dezactivată īn timpul perioadei de probă

Tipul de licență disponibilă pentru cumpărare este Personal, ceea ce īnseamnă că proprietarul este o persoană care foloseşte o copie īnregistrată a utilitarului nostru, pe un singur calculator la un moment dat, pentru o perioadă nelimitată de timp. Nu ezitați să ne īntrebați de prețuri speciale de licență pentru entități mai mari (companii, școli, clase). Orice upgrade-uri viitoare vor fi gratuite pentru utilizatorii īnregistrați.
 

 

 

Windows XP  Windows Vista  Windows 7 Windows 8

 

Versiune:  

Mărime:  

Actualizat:  

Shareware:  

Descarcă:  

 1.0

 1.18MB

 1/10/2014

 100 grafice

 Server UK

 

Grafice WinDraw    

 Exemplul 1

 Exemplul 2

 Exemplul 3

 Exemplul 4

 Exemplul 5

 

Caracteristici

 • rapid și simplu de utilizat

 • sistem de coordonate carteziene și polare

 • se pot selecta mai multe limbi

 • desen cu linii fine

 • operare simplă cu mouse-ul

 • dimensiune variabilă a ferestrei grafice

Cerinţe
 • Windows XP, Vista, 7 sau 8, pe 32 - 64 de biți

 • 1024 x 768 pixeli rezoluție minimă

 • Pentium III procesor 1GHz și 256MB memorie

Setări

WinDraw - setari

 

Culori

WinDraw - culori

 

Īnregistrare

WinDraw - inregistrare

 

Demo

Windraw - functie demo

     

 

 

 
Copyright © Microsys Com. All Rights Reserved.